18:45

BK Viljan

Referat: Alets IK - BK Viljan

Full fart från start!

Igår tog vi emot BK Viljan hemma på vallen, där gräsmattan nu börjar rätta till sig ordentligt, det bjuder in till att kunna spela en lite mer passningsorienterad fotboll. Vilket vi under första halvleken gör helt okey, det skapas en hel del chanser och ledningsmålet ligger tidigt i luften, vi hinner träffa virket en gång innan Adam Junior gör sitt första mål för föreningen, en vackert placerad bredsida i målvaktens högra hörn. Vi har fortsatt kontroll på matchen men spelar lite för mycket runt deras lag och hotar inte riktigt så mycket som vi skulle önska. Ledningen står sig halvleken ut.

Dialogen i paus handlar en del om att stanna med folk centralt för att kunna spela förbi deras anfallsled genom mitten för att i steg två hitta ytorna utanför deras trebackslinje och bakom deras fem mittfälltare, vi lyckas ganska väl och BKV får jobba ganska hårt med överflyttningar och vi kan via några fina diagonalbollar skapa stora chanser. 2-0 och 3-0 kommer innan vi nått 65 minuter, vi slappnar av lite granna och reduceringen kommer lite slumpartat till 3-1. Nu präglas matchen lite mer av omställningar än kontrollerat spel, kanske på grund av det massiva regnandet som gör det svårspelat. 4-1 kommer med 10 minuter kvar och matchen är avgjord, BKV gör ett tröstmål med 3 minuter kvar och resultatet skrivs 4-2.

Välförtjänt med 3 poäng och en betydligt mer kontrollerad matchbild för vår del jämfört med dem senaste matcherna.

Ett extra omnämnande tycker jag Lalle är värd som kliver in och gör en riktigt bra prestation när Robin tvingas kliva av med en rejäl lårkaka i slutet på första halvleken.

19´ 1-0 Adam.S-H (Linus)
52´ 2-0 Emil (Anton)
62´ 3-0 Linus (Edvin)
65´. 3-1
81´ 4-1 Danne (Linus)